Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki z kurczaka na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ketchup do smaku
czosnek ząbki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki z kurczaka na ostro

Piersi z kurczaka pokroić na cienkie plastry, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Plastry mięsa pokroić w paseczki, na każdym pasku zrobić nacięcie wzdłuż i przewlec przez nie jeden koniec (tak jak faworki). Smażyć na głębokim oleju lub w frytkownicy, podawać z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.03.2014 09:24
wspaniały pomysł
romanrafal
romanrafal 29.12.2012 19:59
fajny pomysł
janek64 12.05.2012 18:59
Super :)
Motorek 24.03.2012 10:46
extra
malaczarna23 26.04.2011 14:55
świetny pzepis
kochanyptysiu 08.02.2011 12:43
PYCHOTKA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak