Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie migdałowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
cebula 3 szt
migdały 15 dag
żółtko jajek 1 szt
pieprz ziarnisty 6 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
estragon 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie migdałowym

Do garnka z wrzącą osoloną wodą dodać estragon, pieprz, ziele angielskie i pokrojoną w piórka cebulę. Gotować przez chwilę, następnie włożyć porcje karpia i gotować około pół godziny. Wywar zaciągnąć żółtkiem, dodać posiekane migdały, przyprawić do smaku. Ugotowaną rybę wyłożyć na talerz, polać migdałowym sosem. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.11.2013 21:09
Musi być smaczna.
Katarzyna59 28.07.2012 20:45
fajna
mehia 26.04.2011 19:18
ciekawa
Norgiusz 30.03.2011 07:58
na pewno smaczna.
edyta44 24.03.2011 11:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak