Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

postna kapusta z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała pół główki małej
marchewka 1 sztuka
kostka warzywna 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
ziele angielskie 3 ziarenka
cebula podsmażona 1 sztuka
grzyby suszone 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: postna kapusta z grzybami

Kapustę siekamy,posypujemy odrobiną soli i zagniatamy.Wgarnku na nieielkiej ilości oleju podsmażamy posiekaną cebulę.Wkładamy kapustę i wlewamy szklanke wody z kostką warzywną.Wsypujemy drobno posiekaną marchewke i posiekane,spażone suszone grzyby.Dusimy na małym ogniu.Dodajmy listek laurowy i ziele.Dusimy,często mieszając aż kapusta zmięknieje.Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.04.2011 08:03
Polecam jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak