Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa z marchewką i pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcje rosołowe z kurczaka 2 szt
skrzydełka kurczaka 2 szt
marchewka 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5-6 łyżeczek
sól do smaku
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
woda 1,5 litra
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa z marchewką i pietruszką

Do garnka wlać 1,5 litra wody,wrzucić mięso,pokrojoną w talarki marchewkę,natkę pietruszki, przyprawy i gotować do miękkości.Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć je z garnka i wystawić garnek z ognia.
Dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę.Mięso oddzielić od kości i wrzucić do garnka.Wszystko dokładnie wymieszać.Galaretę przelewać do pojemniczków i odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak