Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 1 szkl
mięso wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem

Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy do miękkości, studzimy. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy do ziemniaków mąkę ziemniaczaną oraz sól i bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto. Przygotowujemy farsz: mięso wieprzowe gotujemy do miękkości, przepuszczamy przez maszynkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do masy mięsnej, solimy oraz pieprzymy do smaku. Z ciasta odrywamy kawałki, nakładamy farsz, formujemy kulki. Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia. Polewamy skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 31.07.2011 13:43
super !!
ben-ka 15.06.2011 17:07
też takie bardzo lubię:)
ziutula
ziutula 20.01.2011 02:45
takie kluski to i zimne podjadam...smacznego...
traktorek 18.01.2011 10:42
pyszności
klaudusia198888 11.01.2011 20:25
pycha
eli82 11.01.2011 10:08
mniam mniam
MAR3STA 07.01.2011 22:37
takie pyzy to ja uwielbiam, duży +
Misiek1 04.01.2011 07:19
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak