Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory suszone w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 g
pomidory suszone w zalewie 75 g
mozarella 75 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
margaryna do smarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory suszone w cieście francuskim

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty mniej więcej 7x7 cm. Na każdy kwadrat kłaść kwadracik mozzarelli- około 1cm kwadratowy. Zwijać boki i spinać wykałaczką. Blachę wysmarować margaryna i posypać bułka tartą. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Dobre i na ciepło i na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 16.01.2014 12:33
pysznie się zapowiada to danie
Ewelina38 11.07.2012 11:55
i ja koniecznie muszę wypróbować ten przepis :)
ilka_86 24.12.2011 17:50
ponysłowe
Aneta2604 02.11.2011 21:30
ciekawy pomysł, muszę wypróbowac
iziona 11.10.2011 07:55
Bardzo ciekawy i smaczny pomysł .
agnieszka189 30.08.2011 15:07
świetny pomysł
Dorota76 27.08.2011 21:48
ciekawe
iga2 19.07.2011 23:38
pyszności
ziutula
ziutula 15.07.2011 07:15
apetycznie wyglądają...
Dorota61 15.03.2011 21:51
muszę wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak