Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w ziołach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tymianek
majeranek
cząber
oliwa
miód
sok z limonki
musztarda
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w ziołach

Schab oczyścić i osuszyć. Marynata- garść ziół (najwięcej majeranku,najmniej cząbru:D) wymieszać z rozgniecionymi 2-3 ząbkami czosnku,2 kroplami octu z czerw.wina,łyżką musztardy,łyżeczką miodu płynnego,kilkoma kroplami soku z limonki i ok3łyżkami oliwy. Mięso natrzeć i schować do lodówki na ok 3 h. Następnie włożyć do rękawa pieczeniowego i w 200stopniach piec ok 45-50min. Obracać w trakcie pieczenia 2-3 razy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak