Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w majonezie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 3 szt
majonez 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w majonezie

Kurczaka opłukać, pokroić w grubszą kostkę, doprawić przyprawami i odstawić na ok 45-60 min. w chłodne miejsce.
Pozostałe składniki razem porządnie zmiksować.
Do tak przygotowanego ciasta wrzucić kurczaka i delikatnie zamieszać.
Nakładać łyżką\"placki\" na rozgrzany tłuszcz. smażyć do zrumienienia z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 08.02.2014 20:39
ciekawy przepis,na pewno pyszne jedzonko
norweska20 04.02.2014 11:54
fajny sposób na podanie obiadu
Danka 10.12.2013 18:03
interesujący sposób na urozmaicenie potrawy z kurczaka
ONY_za_kare 17.11.2013 13:24
smaczne danie!
Alex_M 16.11.2013 11:20
podoba mi się ten pomysł
edi 07.02.2013 21:39
pycha
kuklik 27.06.2011 17:27
świetne
misia53 28.01.2011 17:29
Majonez się z mąką cieszy i 3 jajka też z ochotą, robią sobie mix w blenderze , by obsmazyć pierś na zloto.
pacpaw 14.01.2011 10:23
jakie apetyczne
Sylwia88 11.01.2011 13:55
pycha
Malinka 11.01.2011 13:54
Dziękuję i polecam!
agnieszka137 11.01.2011 13:46
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak