Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe w sosie cebulowo-musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ligawa wołowa 700 g
cebula 3-4 szt
ogórki kiszone
pieczarki
Musztarda francuska Prymat
Musztarda sarepska Prymat
oliwa
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe w sosie cebulowo-musztardowym

Wołowinę kroimy w plastry a następnie każdy dokładnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.

Każdy płat mięsa z jednej strony smarujemy musztardą delikatesową i francuską, przy brzegu układamy kawałek cebuli, pieczarki, boczku oraz ogórka kiszonego i zwijamy w rulon.

Każdą roladkę spinamy wykałaczką lub owijamy nitką, obtaczamy w mące i obsmażamy z każdej strony.

Roladki przekładamy do naczynia do duszenia, podlewamy wodą tak, aby wszystkie były zanurzone, dodajemy jeszcze dwie cebule pokrojone w piórka i dusimy na wolnym ogniu ok 40-50 minut, aż mięso będzie mięciutkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 03.03.2012 11:13
pycha
Ela15 27.10.2011 20:35
ciekawe danie:}
Ela15 27.10.2011 20:35
ciekawe danie:}
Sarenka 15.01.2011 11:17
Z musztarda? Lubie!
Emilia22 13.01.2011 16:56
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak