Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
boczek wędzony 40 dag
czosnek 2 ząbki
masło lub margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z boczkiem

Sasolki ugotować w osolonej wodzie. Tłuszcz rozgrzać na patelni, dodać pokrojony w kostkę boczek, zesmażyć. Gdy boczek jest gotowy, wrzucić zmiażdżony ząbek czosnku, chwileczkę zeszklić, wsypać na patelnię z boczkiem bułkę tartą, doprawić pieprzem i lekko zrumienić. Polać ugotowaną fasolkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 24.07.2013 10:09
bardzo lubię :-)
Ada-Gaba 18.01.2013 07:41
super
Wafelek2601 18.11.2012 09:34
Pycha
kuklik 19.11.2011 16:44
pychota
Izabela/bella81 30.06.2011 08:39
musi być pyszne
Marzena34 03.05.2011 11:33
fajne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak