Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety ryżowe z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 dag
cebule 2 szt.
czosnek 1 ząbek
jajko 2 szt.
olej
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
grzyby 0,5 różne rodzaje, mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety ryżowe z grzybami

Grzyby rozmróź, osusz, posiekaj. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Cebule i czosnek obierz, posiekaj.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj grzyby, wymieszaj, duś ok. 10 minut. Przestudź.
Grzyby przełóż do ryżu. Wbij jajka, wymieszaj, przypraw do smaku szczyptą gałki muszkatołowej, solą i pieprzem.
Z masy uformuj płaskie kotlety. Olej rozgrzej na patelni, smaż kotlety 3-4 minuty z każdej strony. Osącz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 23.07.2012 18:01
smaczne danie
Grażyna13 20.07.2012 10:21
Pyszne i pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak