czekoladę białą i mleczną roztopić w kąpieli wodnej,na pergaminie narysować trzy duże serca,każde posmarować roztopioną białą czekoladą i odstawić do zastygnięcia,w taki sam sposób przygotować trzy serca z mlecznej czekolady,można odrobinę odłożyć na małe serduszka do dekoracji,1/2 szklanki śmietany wymieszać z cukrem waniliowym,dodać śmietanfix i ajerkoniak,ubić i schłodzić,pozostałą śmietanę połączyć z kakao,likierem migdałowym,śmietanfixem,ubić i schłodzić,białko lekko ubić widelcem,zanurzyć w nim róże,płatki obsypać cukrem,kiedy czekoladowe serca zastygną,ostrożnie usunąć papier aby się nie połamały,białe serca przełożyć krememczekoladowym a ciemne serca kremem ajerkoniakowym,wierzchy udekorować różami w cukrze i małymi serduszkami.