Przepis i sposób przygotowania na: Mus z awokado z wkładka .
2. Awokado kroimy na pól i wyjmujemy pestkę .łyżką wydrążamy miąższ,łączymy z dymka ,groszkiem i kiełkami.
3. Skrapiamy sokiem z cytryny i miksujemy blenderem na gładka masę .Wlewamy pod koniec połowę jogurtu z przepisu.
4. Żelatynę moczymy w zimnej wodzie ,a następnie rozpuszczamy na małym ogniu powoli podgrzewając.
5. Łączymy z jogurtem i przygotowanym musem.
6. Doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny .
7. Jajka gotujemy wcześniej ,obieramy .
8. W foremkach średniej wielkości ,wysmarowanych olejem ,takich do babeczek wkładamy po 3-4 jajka i 1 pomidora.
9. Zalewamy musem i chłodzimy Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem ,natką pietruszki czy kiełkami. Wszystko zależy od swego uznania.