Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kryzysowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3/4 szklanki
grzybki marynowane 1 słoiczek
marchew ugotowana 4 sztuki
kukurydza konserwowa 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
por średni 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda do smaku
majonez wg uznania
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kryzysowa

Ryż ugotować na sypko i wystudzić. Kukurydz i groszek osączyć. Por umyć i pokroić w półplasterki. Marchew, jajka i grzybki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć. Oprószyć solą i pieprzem. Doprawić musztardą. Dodać majonez i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 14.03.2012 07:32
nie wiem skąd ta nazwa ale sałatka pyszna
katarzynka455 31.05.2011 10:28
kryzysowa ale smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak