Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z wieprzowiny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wieprzowina 30 dag
suszone zioła
sól
pieprz
schab 1 kg (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z wieprzowiny

Schab rozcinamy nożem , w taki sposób aby uformować z mięsa prostokątny płat . Posypujemy solą , pieprzem i możemy odstawić na parę godzinek .W między czasie mięso mielone , [ może być mieszane albo z indyka ] przyprawiamy też solą , pieprzem i już ziołami suszonymi. Na płacie mięsa rozkładamy warstwę mięsa mielonego i mocno ścisło zwinąć . Blaszkę smarujemy tłuszczem układamy roladę i wstawiamy do piekarnika na godzinę w temperaturze 180 st. Podczas pieczenia na pewno będzie się wytwarzać sos , to musimy od czasu do czasu polewamy mięsko tym sosikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 17.02.2013 15:04
bardzo dobre
Margo1 04.02.2011 10:13
Jeszcze aby nam się rolada nie rozlatywała w trakcie pieczenia to powinniśmy spiąć albo obwiązać bawełniana nitką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak