Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą kiszoną, pieczarkami i kiełbasą - najprostszy przepis :)

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Najprostszy przepis na łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i pieczarkami. 

Składniki:

makaron 1 opakowanie
kapusta kiszona 1 kg
pieprz do smaku
sól do smaku
zioła do smaku
cebula 1-2 szt.
olej do smaku
pieczarki 200 gramów
kiełbasa 200 gramów

Porada

Zamiast kiełbasy można dodać szynkę lub mięso

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą kiszoną, pieczarkami i kiełbasą - najprostszy przepis :)

1. Makaron gotujemy na al dente (jest taki specjalny łazankowy, ale jak brakuje nam w kuchni takiego, to może go zastąpić każdy inny np. świderki, wstążki)
2. Kroimy drobno cebulę. Pieczarki i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju.
3. Kroimy kapustę i nakładamy ją na patelnię. Wlewamy szklankę wody i pod przykryciem dusimy kapustę na patelni. Kapustę przyprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i innymi ziołami według uznania.
4. Podsmażoną cebulę, pieczarki i kiełbasę dodajemy do kapusty, która dusi się na patelni.
5. Gotowy makaron dodajemy do kapusty mieszamy wszystko razem i gotowe! Teraz to już tylko nakładać na talerze i jeść :)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

25.11.2013 11:10
właśnie robię z Twojego przepisu. już smakuje super. a jaki zapach .... :)
Monika58 08.11.2012 10:35
pycha
Justa32 10.09.2011 12:57
pycha
Kate131 01.03.2011 07:09
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak