Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa z kaszą i kurkami
Na patelni rozpuścić łyżkę masła i podsmażyć na nim pokrojone pory. Dodać oczyszczone, umyte, osuszone i pokrojone na porcje żeberka. Posypać solą i pieprzem czarnym mielonym. Dusić całość około 10 minut. Przełożyć do dużego garnka, zalać 2 litrami wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, majeranek oraz kostkę bulionową. Zagotować.
Zamrożone kurki poddusić na łyżce masła. Posolić i przełożyć do gotującej zupy. Dodać również pokrojone ziemniaki i marchew. Gotować na małym ogniu około 20 minut.
Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą. Dodać do warzyw i mięsa. Gotować tak długo, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Na patelni rozpuścić pozostałą łyżkę masła, dodać mąkę, Ramę Cremefine do gotowania i zasmażyć. Dodać do zupy. Jeśli trzeba - zupę doprawić.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.