Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z parówką

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Omlet z parówką to proste, szybkie i sycące śniadanie, które przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Zobacz jak je zrobić już w 15 minut!

Składniki:

jaja 4 szt.
mleko 1/4 szklanki
parówka 1 sztuka
cebula 1 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ser gouda 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z parówką

Jajka i parówki to zgrane połączenie, a doskonałym przykładem jest omlet z parówką. Wystarczy 1 sztuka, by mięsny element nadał dodatkowego smaczku temu daniu.

Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by do omletu z parówką dołożyć również inne składniki np. pieczarki, zieleninę czy przyprawy.

1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i wszystko wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać pokrojone parówki. Smażyć aż cebulka się zeszkli.

2. W salaterce rozkłócić jajka. Dodać mleko, sól, pieprz i starty ser. Dodać do cebuli z parówkami.

3. Na patelnię wylać kilka kropel oleju i dobrze ją rozgrzać. Na rozgrzaną patelnię wylać omlet i smażyć go na bardzo małym ogniu na rumiany kolor.

Omlet z parówką podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak