Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kreolska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki
olej
dwie cebule
trzy ząbki czosnku
koncentrat pomidorowy
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kreolska

Cebulę i czosnek pokroić, usmażyć to na rozgrzanym oleju. Dodać koncentrat i pokrojone w kostkę parówki. Do tego dodać ugotowany wcześniej ryż, przypawić solą, pieprzem, chili i tymiankiem i wszystko wymięszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać w piekarniku. Przed włożeniem do piekarnika można potrawę polać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena40 19.04.2011 08:28
super
jola1512 08.03.2011 08:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak