Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 5 łyzek
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masa makowa 1 puszka
tłuczsz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z makiem

Białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie stopniowo dodawać żółtka, ciągle obijając. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej folią aluminiową, posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Łyżką nabierać masę makową i układać na wierzchu ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 13.01.2014 21:17
pyszne ciasto
romanrafal
romanrafal 30.10.2012 18:14
pycha
Dorota59 21.10.2012 10:41
pyszny
IlonaAlbertos 25.07.2012 22:08
Robię podobny :)
mirosława4 24.05.2011 22:42
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak