Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą budyniową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 4 szkl
żółtko jajek 2 szt
margaryna 1 kostka
śmietana 3 łyżki
cukier puder 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 750 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą budyniową

Ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Następnie jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę.
W międzyczasie gotujemy budynie na mleku, słodzimy odrobinę do smaku.
Jabłka obieramy, kroimy w cząstki.
Na ciasto w blaszce wylewamy połowę masy budyniowej, wykładamy pokrojone jabłka, wylewamy resztę masy.
Wierzch wylepiamy pozostałym ciastem.
Pieczemy w temp. 170*C 40-45 minut.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 13.01.2012 19:41
super
madi356 27.04.2011 21:49
cieszę się, że smakowało:)
kochanyptysiu 27.04.2011 14:55
probowalam jest ekstra
kochanyptysiu 12.04.2011 16:31
BARDZO FAJNE NAPEWNO WYPROBUJE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak