Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa: cukier 1 szkl
margaryna 1 kostka
galaretka cytrynowa 3 szt
banan 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Biszkopt; jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Piec w temp. 180*C około 30 minut.
Dwie galaretki rozpuścić w międzyczasie w 1 i 1/3 szklance wody, odstawić do przestudzenia.
Połowę bananów obrać, następnie zmiksować.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać banany i dokładnie wymieszać, dodać tężejącą galaretkę i dokładnie ubić mikserem. Masę wyłożyć na ciasto. Pozostałe banany obrać i pokroić w plasterki o grubości około 1 cm, następnie ułożyć na masie i zalać przestudzoną galaretką rozpuszczoną w 2/3 wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 20.10.2011 22:13
super
Mariusz10 21.06.2011 21:58
supar!
IlonaAlbertos 05.06.2011 22:20
Fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak