Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone nadziewane papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
papryka konserwowa 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
kajzerka 1 szt
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone nadziewane papryką

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę odciśniętą z wody, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować placuszki, kłaść po kawałku papryki i kiszonego ogórka, zlepiać brzegi i toczyć podłużne kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na smalcu ze wszystkich stron na rumiano. Po usmażeniu włożyć na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 27.11.2013 20:53
Wyglądają smacznie :)
Katarzyna59 24.05.2013 11:19
bardzo apetyczne
Iwusia 27.02.2012 23:08
wyglądają apetycznie
Motorek 02.12.2011 14:48
smaczne
Wacław 04.10.2011 10:21
przepyszne !
Monika193
Monika193 23.05.2011 11:58
pyszne
Elżbieta17 06.03.2011 15:12
Smaczne takie kotlety:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak