Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sajgonki 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 1 paczka
grzybki mun kilka szt.
marchewka 1 szt.
cebula biała 1 szt.
kukurydza 1/2 puszki
pędy bambusa 1/2 puszki
kiełki sojowe 1 garść
zielona papryka (świeża) 1 szt.
sól
sos sojowy
olej do smażenia
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sajgonki 2

Grzybki mun moczyć pół godziny w gorącej wodzie. Osączyć, pokroić. Cebulę, marchew, papryki pokroić i poddusić na łyżce oleju. Dodać grzybki, kukurydzę, bambus, kiełki oraz sos sojowy. Doprawić.
Każdy arkusz papieru zamoczyć w wodzie na minutę. Układać farsz i ostrożnie zawijać. Brzeg przycisnąć, by się skleił.
Odstawić na chwilę, by papier nasiąkł. Sajgonki smażyć krótko na głębokim, gorącym oleju. W trakcie smażenia obracać, żeby się równo zezłociły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja38 21.03.2012 09:21
mniama
Patrycja38 21.03.2012 09:21
mniama
Patrycja38 21.03.2012 09:21
mniama

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak