Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa czekolada

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukru 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
cukier waniliowy
masła 1/2 kostki
mleka w proszku 2 szklanki
kakao 2-4 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa czekolada

Jedna szklankę cukru gotować z 1/2 szklanki mleka i cukrem waniliowym. Dodać 1/2 kostki masła oraz 2 szklanki mleka w proszku. Cały czas mieszać. Dodać 2-4 łyżki kakao. Czekolada będzie „mleczna” lub „śmietankowa”, gdy doda się mniej kakao, lub „gorzka”, gdy doda się go więcej. W sumie powinno się gotować i mieszać 15 minut (łącznie). Gdy masa będzie gęsta, to wlej ją na przelany zimną wodą półmisek, a potem krój na cząstki – jakby to była prawdziwa czekolada.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 31.03.2012 10:14
super
SyMiki 11.09.2011 23:23
muszę spróbować
misiek123 12.03.2011 00:12
pychota :)
novita23 06.03.2011 17:36
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak