Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z parowcem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

owoce
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z parowcem.

Składniki:
* 5 klusek drożdżowych do parowania
* 1 banan
* 1 duża śliwka
* 1 gruszka np.Konferencja
* 1 jabłko
* 8 kulek winogrona czerwonego
* 2 mandarynki
* 1 owoc kiwi
* sok z 1 limonki
* 1 łyżeczka miodu
* 3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru
* 2-3 łyżki soku malinowego (mój był własnej roboty,ale można użyć gotowego syropu)
* 1 łyżeczka cynamonu

Banana, gruszkę i jabłko obrać pokroić w kostkę, skropić sokiem z limonki i wymieszać.Dodać przekrojone na pół kulki winogrona,kiwi w ćwierć plastry i śliwkę z kostkę.Mandarynki obrać i podzielić na cząstki.Miód rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody i w pełni płynny wymieszać z całą sałatką.Wstawić do lodówki.
Kluski parować (ja użyłam gotowych) zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Jogurt wymieszać z sokiem malinowym.
Na środku talerzyka ułożyć kluskę parową, polać jogurtem malinowym, obłożyć dookoła sałatką owocową i posypać cynamonem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 20.01.2012 16:19
fajny pomysł na parowe kluchy...
misia53 28.11.2011 12:13
zjadłabym teraz z przyjemnością
treonina 11.09.2011 16:03
wygląda przepysznie!
Natalia/tubisiek 21.03.2011 19:59
pięknie wygląda :)
Katarzyna/kate1980 19.03.2011 22:08
świetnie wygląda
agnieszka137 16.03.2011 14:51
apetyczny
Małgorzata113 16.03.2011 09:25
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak