Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

botwinka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki z liśćmi 2 pęczki
wołowina 30 dkg
włoszczyzna
ocet
śmietana
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: botwinka

Mięso myjemy i gotujemy z obraną i umytą i włoszczyzną.Po ugotowaniu mięso kroimy w kostkę a włoszczyznę wyjmujemy.Buraczki z liśćmi dokładnie płuczemy i kroimy w paski,gotujemy w niewielkiej ilości wody.Do ugotowanych buraków dodajemy wywar z mięsa doprawiamy solą,cukrem i octem.Zupę zaciągamy śmietaną i dodajemy mięso.Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 11.06.2011 13:24
pyszna zupa,taka na czasie,bo botwinki teraz jest pod dostatkiem
Daria14 26.03.2011 16:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak