Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 3 szt
jajko 5 szt
margaryna 1 kostka
cukier puder 25 dag
mąka pszenna 25 dag
mąka ziemniaczana 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pomarańczowa

Pomarańcze obieramy ze skórki, usuwamy białe błonki, kroimy na mniejsze kawałki.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i margaryną na puszysty krem. Dodajemy pomarańcze. Następnie dodajemy oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy, aby składniki się ze sobą połączyły.
Następnie ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy do masy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej blaszki i pieczemy około godziny w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 21.05.2012 21:32
lubię
ilka_86 24.07.2011 08:48
uwielbiam
ilka_86 24.07.2011 08:48
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak