Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z lina

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1 kg
cebula 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
słonina 5 dag
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
cukier
pieprz
Kwas cytrynowy Prymat
biała kapusta 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z lina

Rybę sprawić, odfiletować, wymyć, pokroić na niewielkie półdzwonka. Z głowy i kręgosłupa ugotować wywar. osobno ugotować grzyby, pokroić w cienkie paski. Wywar z ryby odcedzić, połączyć z wywarem z grzybów i z grzybami. Kapustę opłukać, poszatkować, dodać do wywaru razem z pokrojoną w krążki cebulą, ugotować do miękkości. Kawałki ryby posolić, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące, smażyć na tłuszczu z obu stron. Usmażoną rybę połączyć z kapustą, gotować razem 15 minut. Zrobić zasmażkę na słoninie, dodać do niej koncentrat pomidorowy; zaprawić kapustę, wymieszać, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 06.02.2012 19:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak