Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki faszerowane bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki
bryndza
masło
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki faszerowane bryndzą

Umyte grzyby - kapelusze -ułożyć w natłuszczonym rondlu wierzchem do dołu.Razem z kapeluszami ułożyć trzony i dusić pod przykryciem około 20 minut .W trakcie duszenia przyprawić solą i pieprzem. Następnie wyjąć trzony grzybów, a na każdym kapeluszu położyć trochę masła . Trzony grzybów i bryndzę przepuścić przez maszynkę , dokładnie wymieszać z łyżką posiekanego koperku . Przygotowany farsz nałożyć na uduszone kapelusze maślaków, , posypać koperkiem i masłem .Ułożyć grzyby w żaroodpornym naczyniu, zapiekać w temp.150 stopni aż przyrumienią się .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak