Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w panierce z mąki i bułki tartej

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
jajko 2 szt
mąka pszenna 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 dag
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w panierce z mąki i bułki tartej

Fliet rozmrozić (jeśłi jest zamrożony)nastęnie podzielić na porcje.
Jajak roztrzepać doprawić do smaku solą.dodać przyprawę do ryb. Kawałk iryb zanurzyć najpierw w jajku następnie w mące, znów w jaku i w bułce tartej,śmażyc na oleju na złoty kolorek z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak