Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z żołądków według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
kurczak
pręga wołowa 1/2 kg
marchewka 2 sztuki
pietruszka
seler mały kawałek
Majeranek suszony Prymat
gałka muszkatołowa Prymat
smalec 1 łyżka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyzka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z żołądków według Agi

Żołądki namaczamy w wodzie na około godzinkę.Odcedzamy i obieramy z żółtych błonek.Wstawiamy i gotujemy z dodatkiem soli do miękkości(długo).Odcedzamy,studzimy i kroimy w paseczki.Pozostałe mięso dzielimy na porcje.Płuczemy i gotujemy.Dodajemy sól i pieprz oraz rosołek.Gdy mięso będzie już miękkie to je wyjmujemy i odstawiamy aby ostygło.Do rosołku dodajemy pokrojone żołądki,obrane i starte na grubej jarzynowej tartce warzywa.Gotujemy.Mięso oddzielamy od kości i kroimy drobno.Wszystko łączymy.Doprawiamy papryką,gałką,imbirem,majerankiem i jeżeli potrzeba to solą i pieprzem ziołowym.Na patelce rozpuszczamy masło razem ze smalcem,zasmażamy mąkę i dodajemy do flaczków.Pycha.Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 14.09.2011 08:12
ciekawy pomysł
ronald88 05.06.2011 00:12
super
Krystyna32 06.05.2011 08:53
pyszne
Justyna Jussstiii 17.04.2011 12:53
pychotka palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak