Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy Dukana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
skrobia kukurydziana 4 łyżki
drożdże 1/4 paczki
mleko chud 4 łyżki
słodzik do smaku
aromat waniliowy do smaku
jogurt owocowy 1 0%
twaróg 1/2 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy Dukana

Rozpuścić drożdże w lekko podgrzanym mleku, odstawić do wyrośnięcia. Składniki zmiksować, połączyć z wyrośniętymi drożdżami i smażyć placuszki na rozgrzanej patelni, posmarowanej odrobiną oleju. Gotowe racuchy polać jogurtem owocowym, można posypać cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 28.04.2011 21:39
Uwielbiam racuchy drożdzowe pod każdą postacią :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak