Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królewiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dkg
miód 3 łyżeczki
margaryna 15 dkg
proszek do pieczeni 1 łyżeczka
cukier puder 10 dkg
Biszkopt 1 szt
masa
margaryna 1 szt
polewa czekoladowa 1 szt
cukierkowa posypka 1 szt
budyń śmietankowy 2 bez cukru
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: królewiec

Zagniatamy ciasto, dzielimy na pół. Rozwałkowujemy, układamy na blaszce i pieczemy dwa cienkie placuszki. Masę budyniową przyrządzamy gotując budyń z 1/2 ilością wody podanej na opakowaniu, gdy będzie już gotowy zdejmujemy z ognia i dodajemy kostkę margaryny (lub masła), mieszamy dokładnie aż się połączą. Ciepłą masę wylewamy na ciasto. Kolejno układamy: ciemny placek, masa budyniowa, biszkopt, masa budyniowa, ciemny placek polewa czekoladowa i cukierkowa posypka. Schłodzić do całkowitego stężenia masy. Można ciasto przygotować dzień lub dwa wcześniej wtedy ładnie zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 07.05.2011 09:17
pychota
Małgorzata72 06.05.2011 11:56
bardzo to lubię
Motorek 05.05.2011 15:20
pycha
Gosia40 26.04.2011 14:59
uwielbiam to ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak