Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI
Mleko, zmielone orzechy i cukier zagotować aż masa zgęstnieje. Odstawić do schłodzenia. Masło utrzeć i połączyć z masą orzechową. Upieczone babeczki wypełnić masą i udekorować bitą śmietaną.
miękkiego masła | 300 g |
cukru pudru | 150 g |
cukru waniliowego | 1 opakowanie |
soli | szczypta |
żółtko jajek | 4 |
mąki pszennej | 300 g |
SKŁADNIKI NA MASĘ ORZECHOWĄ | |
mielonych orzechów włoskich | 150 g |
mleko | 125 ml |
cukru | 200 g |
masła | 200 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: