Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa orzechowa do torta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mleko 1,2 szt
orzechy włoskie 1 szkl
cukier 0,75 szkl
masło 1 szt
spirytus

Przepis i sposób przygotowania na: masa orzechowa do torta

orzechy sparzyć na mleku. Jajka ubić na parze,ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z ubitymi jajkami oraz sparzonymi orzechami dodać spirytus wg uznania i przekładać tort

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 22.02.2014 14:22
bardzo lubię taką masę
Jodaj 17.09.2012 07:23
pyszna :)
melonik 10.06.2012 06:52
super
melonik 10.06.2012 06:52
super
justynab1903 13.03.2012 13:55
pycha
agnieszka214 08.02.2012 09:56
pyszna mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak