Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 600 ml
cukier 1,5 szkl
mak

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki z makiem

W garnku zagotować śmietane z cukrem.Zmniejszyć ogień i gotować często mieszając, aż zgęstnieje i nabierze lekko brązowego koloru(mniej więcej takie jak sklepowe).Dodać mak(2-3 łyżki) i wymieszać. Po zdjęciu z ognia ucierać kilka chwil.Wlać do keksówki wyłożonej folią.Kroić na kawałki po lekkim przestygnięciu.

Dla mnie wyszły extra kruche, ale ja właśnie takie lubię.Podobno kruche wychodzą po dłuższym gotowaniu i ucieraniu.Jeśli ktoś woli ciągutki można gotować odrobinę krócej. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 22.01.2013 22:33
dobre
Magda60 22.01.2013 22:33
dobre
madi356 28.05.2012 21:53
ja równiez wypróbuje
Betka 08.05.2012 14:10
wypróbuję:)
smerfetka79 07.05.2012 22:05
Krówki jedne z najlepszych cukierków:))
Andysz 25.04.2012 21:34
fajny przepis;))
Ewelina38 05.09.2011 07:55
coś dla mnie, uwielbiam krówki :)
Ewa104 06.07.2011 21:23
Ależ fajne!
tatiana2 02.06.2011 11:34
Bardzo lubię krówki. Fajny przepis, zawsze w sklepie kupowałam a teraz zrobię sama :)
Danuta8 02.06.2011 10:10
fajny przepis
MAŁGORZATA108 26.05.2011 20:23
Apetyczny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak