Przepis i sposób przygotowania na: krem wiśniowy na maślance
Do wysokich szklanek wkładaj porcje kremu maślankowego na przemian z porcjami masy wiśniowej. Wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem deser posyp płatkami migdałowymi.
wiśnie | 20 dag |
cukier | 4 dag |
sok z cytryny | 1 łyżka |
wiśniówka | 1 łyżka |
dżem wiśniowy | 10 dag |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 20 dag |
maślanka | 150 ml |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
płatki migdałowe | 5 dag |
kwaśna śmietana | 25 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: