Przepis i sposób przygotowania na: Jarzyny w sosie śmietanowym
2. W garnku stop masło, oprósz mąką, zasmaż. Wlej wino i 2,5 szklanki wywaru. Zagotuj. Dodaj kremówkę i warzywa. Potrawkę przypraw i ponownie zagotuj.
marchewka | 40 dag |
kalarepa | 40 dag |
ziemniaki młode | 50 dag |
szparagi zielone | 25 dag |
groszek zielony | 15 dag |
masło | 2 łyżki |
mąka pszenna | 3 łyżki |
wino białe | 0,5 szkl |
kremówka | 1 szkl |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: