Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kilogramy
kiełbasa 400 gram
boczek 300 gram
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

kapuste płuczemy , odgotowujemy. Boczek i kiełbase kroimy w kostke i podsmażamy z obraną i pokrojoną w kostke cebulką. kapuste odcedzamy, dodajemy do niej podsmażony boczek, kiełbase, , koncentrat i przyprawy. dokładnie mieszamy . pieczemy aż kapusta bedzie mieka , co jakiś czas mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 18.06.2011 18:11
dla mnie pozycja nie jest ważna, pani za to ma pozycje i dumna jest pani z tego ?
maryśka 18.06.2011 18:09
nie dodałam ani jednego iminusa ani pani ani nikomu , naj widoczniej ktoś inny pani nie lubi , ale jeśli pani chce to chetnie dodam bede wiedziała za co mnie pani oskarża , żal takich osób jak pani
maryśka 16.06.2011 14:51
a poyatym krycha53 henia najpierw sama dodaj jakiś przepis a potem czepiaj sie innych
maryśka 16.06.2011 14:39
dzieki takim ludziom świat sie staje smutny i zły. nie wiem wogóle co pani ma do mnie , mi taki bigos smakuje jeśli pani nie nikt nie zmusza do robienia go . a pani Pyza to widze ma cały fanklub obronców . którzy czepiają sie ludzi nie wiadomo czego nie pasuje wam coś to nikt nie zmusza do zaglądania na moje konto. Bedziecie zdrowsze . mi moje potrawy smakują
Krycha53 15.06.2011 20:04
A ile tych komentarzy Pani przeczytała?! Proszę policzyć ile jest moich komentarzy gdzie nie ma Pyzy.Jeśli coś jest badziewiem a trafiam na to, piszę co myślę.I Pyzy proszę do tego nie mieszać. Ja jestem ja i mam swoje zdanie, nie potrzebuję ani podpierać innych, ani być podpierana, proszę więc zamiast szukania powiązań których nie ma, pomyśleć,żeby dodawać dobre przepisy, a na pewno, jak u wielu, wielu innych, moich krytycznych komentarzy nie będzie.
maryśka 14.06.2011 07:19
widze że adwokata pani też ma
SmacznaPyza 13.06.2011 20:35
Maryśka, takie mam zdanie na podstawie przeczytania listy składników, sposobu przygotowania i po obejrzeniu zdjęcia - nigdzie nie napisałam, że danie jest niesmaczne tylko, że przepis na nie marny a potrawa wygląda mało apetycznie...lubię bigos i Twoje danie ma z nim bardzo niewiele wspólnego
Henryka2 13.06.2011 20:11
Po prostu trzeba kapuchę na różne sposoby odróżniać od bigosu. Nie każda kapusta jest bigosem, a Pani przepisy zawierają dużo błędów merytorycznych. I nic się Pani nie obrywa, bo część komentarza Pyzy skierowana do halinka101Ługo jest wyraźnie zaznaczona.Jaki przepis taki komentarz.
maryśka 13.06.2011 14:21
nie wiem na jakiej pani to podstawie ocenia i dla czego mi sie obrywa za to że ktoś dodaje taki sam komentarz , mi np. taki bigos smakuje i taki robie a pani go nie próbowała wiec nie wiem na jakiej podstawie ocenia.
SmacznaPyza 13.06.2011 09:54
jak zwykle halinka ze swoim dyżurnym komentarzem...i co ciekawe już 3 plusy....a przepis marniutki, to danie na zdjęciu nawet nie wygląda jak bigos...po prostu duszona kapusta....
halinka1011 13.06.2011 08:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak