Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z kremem i polewą krówkową

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na krówkowe ciasto na czekoladowym biszkopcie, z budyniowym kremem i polewą krówkową. Łatwe w przygotowaniu, a przy tym wyjątkowo smaczne!

Składniki:

Ciasto

jajko 5 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Krem

budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 500 mililitrów
masło 100 gramów

Polewa krówkowa

margaryna 3 łyżki
mleko 150 mililitrów
cukierki krówki 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z kremem i polewą krówkową

1. Oddzielamy białka od żółtek.

2. Białka miksujemy z cukrem, a żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia.

3. Białka łączymy z żółtkami, dodajemy mąkę i kakao, miksujemy.

4. Wylewamy ciasto do przygotowanej formy. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.

5. Ciasto wyjmujemy, studzimy i kroimy i na pół.

6. Gotujemy mleko (wcześniej odlewamy szklankę mleka, w której rozrabiamy proszek budyniowy) i dodajemy rozrobiony proszek. Gotujemy budyń, studzimy.

7. Do zimnego budyniu dodajemy masło i miksujemy. Tak przygotowanym kremem przekładamy ciasto.

8. Polewamy polewą krówkową: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/142092/polewa-do-ciasta-krowkowa.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GeneracjaXYZ 30.11.2016 21:49
Pyszności :)
Iwona56 07.02.2012 14:47
wygląda pysznie
Papryczka 10.11.2011 15:03
pyszne
jasiek 15.10.2011 12:07
super wygląda
przejs 11.10.2011 20:59
wygląda i brzmi bosko!
AGNIESZKA144 30.07.2011 21:31
super
marchewka 26.06.2011 23:34
ciekawie się zapowiada
ewasylwia 13.06.2011 11:35
fajne ciasto
Nina7 13.06.2011 10:28
Pyszniutkie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak