Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura truskawkowa z agrestem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 70 dkg
agrest 30 dkg
konfitur-fix diamond 1 opakowanie
cukier 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura truskawkowa z agrestem

Truskawki oczyszczamy myjemy i kroimy w ćwiartki,agrest rozgniatamy.Do wymieszanych owoców dodajemy opakowanie konfitur-fix i cukier i gotujemy 3 min ciągle mieszając.Zdejmujemy z ognia i napełniamy umyte i osuszone słoiki.Zakręcamy i odstawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 01.11.2011 18:13
pyszna
ziutula
ziutula 22.07.2011 07:37
pyszne połączenie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak