Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe biszkopty z makiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 1 szkl
oliwa 1 łyżka
cukier 3 łyżki
mak 1 łyżka
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe biszkopty z makiem

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka i ubijać dalej. Dodać resztę składników i wszystko wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do rękawa do dekoracji lub do torebki, której rożek odcinamy i wyciskamy podłużne (lub inne wedle upodobania) biszkopty na blaszkę wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 10.01.2012 21:38
dziekuję
Justyna Jussstiii 10.01.2012 15:24
super
Dorian 10.10.2011 09:33
pychotki i do tego slicznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak