Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane półplasterki z buraków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

burak 1 szt
ocet 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
sól
olej 1 łyżka
olej sezamowy 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane półplasterki z buraków

Buraka obieramy,kroimy na pół i tniemy na cienkie półplasterki.W misce mieszamy ocet z cukrem,dodajemy sos sojowy i dwa rodzaje oleju.Sos mieszamy i wkładamy plasterki buraka,następnie dolewamy trochę wody i marynujemy przez 10 min,przyprawiamy pieprzem przed podaniem.Aby zakonserwować na dłużej wlewamy sos do słoika wkładamy buraki i napełniamy słoik wodą,tak przygotowane przechowują się przez tydzień w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 27.09.2011 14:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak