Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurczakiem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
pieczarki marynowane 1 słoik
seler marynowany 1 słoik
kukurydza 1 puszka
rodzynki 1 szklanka
jajko 3 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczek
majonez 5 łyżek
sól
pieprz
olej
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem i pieczarkami

Pierś z kurczaka oprószyć solą i ziołami prowansalskimi, obsmażyć na małej ilości oleju na złoty kolor. Wystudzić, pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i odcedzić.
Drobno pokroić jajka i pieczarki. Selera, kukurydzę i fasolę odcedzić z zalewy. Szczypiorek drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki z majonezem. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak