Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowy torcik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl
cukier puder 3 łyzki
masło 10 dag
żółtko jajek 3 szt
cukier wanilinowy 2 łyzeczki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
śmietana 1 łyżka
truskawki świeże 40 dag
śnieżka 1 szt
mleko 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
wiórka białej czekolady do posypania
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy torcik

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę i żółtka, wymieszać. Połączyć z mąką, wyrobić ciasto. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie rozwałkować, włożyć do przygotowanej formy, posypać bułką tartą, ułożyć oczyszczone, umyte i osuszone owoce. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni. Upiec na złoty kolor. wyjąć z piekarnika, ostudzić. Do naczynia wlać zimne mleko, wsypać śnieżkę, ubić. Żelatynę rozpuścić w przegotowanej wodzie i połączyć z ubitą śnieżką. Na wystudzone ciasto wyłożyć przygotowaną śmietanę. posypać wiórkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.08.2013 15:59
Przepis wart wypróbowania.
Seba 09.08.2012 18:11
pycha
Rybciia 28.06.2011 14:49
pychota;)
Zoso 23.06.2011 22:54
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak