Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip paprykowo-serowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
czosnek
cebula
bryndza

Przepis i sposób przygotowania na: Dip paprykowo-serowy

# 1 papryka czerwona
# 7-8 dkg twarogu
# 5 dkg bryndzy
# spory ząbek czosnku
# mała cebula
# 1 łyżka oliwy
# sok z cytryny
# sól
# pieprz
# papryka

Wykonanie:
Paprykę umyć i opalić nad palnikiem aby skórka zeszła.Następnie pokroić na kawałeczki. cebulę pokroić w kostkę i czosnek też posiekać i zeszklić na łyće oleju na patelni . Wszystkie te składniki zmiksować. Twaróg i bryndzę rozgnieść widelcem, dodać zmiksowaną paprykę wymieszać . doprawić do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 12.12.2013 12:52
Ciekawy przepis :)
Izabela/bella81 17.03.2013 08:08
do czego smakuje najlepiej?
Ada-Gaba 07.12.2012 16:35
coś pysznego
Grażyna13 05.10.2012 12:11
Pycha, moje smaki :)
Justa32 26.05.2012 16:57
smaczny
IZABELA29 23.05.2012 08:17
podoba mi się
Justyna223 03.07.2011 19:03
ciekawy
Ania67 03.07.2011 09:14
super
smakowita 01.07.2011 21:38
ekstra
gacopierz23 29.06.2011 22:08
Nareszcie mam sposób na skórkę z papryki Dip smaczny
barbara11561 26.06.2011 08:50
Dobre-najlepsze cudze :)
ben-ka 25.06.2011 10:04
mogłebym zrobić ale nie mam bryndzy:(
agnieszka214 25.06.2011 07:10
smaczne
aguus 24.06.2011 22:41
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak