Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka serowo-owocowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól
ementaler 300 g
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 150 g
pieprz
sherry 3 łyżki
orzechy włoskie 50 g
sok pomarańczowy 3 łyżki
winogrona czerwone 100 g
winogrona białe 100 g
endywia 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka serowo-owocowa

Liście sałaty porwać palcami na mniejsze kawałki. Ciemne winogrona podzielić na połówki. Ementaler pokroić w bardzo cienkie plasterki. Przygotować sos: jogurt rozetrzeć z majonezem i sokiem pomarańczowym, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sherry. Posiekać drobno orzechy włoskie. Polać sosem jogurtowym, posypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak