Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mój przepis na danie chińskie Prymat 1 op
kapusta pekińska 20 dag
boczniaki 15 dag
dumka ze szczypiorkiem 2 szt
ocet ryżowy 1 łyż
olej 2 łyż
ryż 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki po chińsku

Kapustę, boczniaki i dymkę pokroić w paski, szczypior posiekać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczniak, dodać posiekany czosnek cebulę i chwilę smażyć. Fix rozmiesza w wodzie gotować 10minut, do boczniaków dodać kapustę i szczypiorek następnie fix, ocet i sos sojowy. Zagotować, podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 19.05.2011 21:11
dodałem do książki
sundaytn 17.05.2011 11:04
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak