Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapustki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
marchewka 80 g
seler naciowy 80 g
bulion warzywny 3 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
kapusta młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapustki

Warzywa pokroić w kostkę drobną , ryż ugotować z dodatkiem soli, warzywa dodać na 3 minuty przed końcem gotowania ryżu, Kapustę wkładamy do gorącej wody , zdjąć 8 liści , przelać zimną wodą i osuszyć , odciąć gruby środkowy nerw w liściach, ryż z warzywami odsączyć , wymieszać ze startym serem , doprawić solą i pieprzem i farsz układać na na liściach kapusty , zwijamy , gotowe już gołąbki zalewamy bulionem wymieszanym z koncentratem , czy przecierem pomidorowym , oprószyć solą i pieprzem i dusić 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak